Droneflygning som hobby

Når man trenger litt avveksling fra å være mest inne og bygge modelljernbane, kan det være greit å komme seg ut og for eksempel fly en drone. Hvis man tenker på dette som en hobby og ikke nødvendigvis tenker å bruke drone til filming, bilder eller overvåkning, er dette en forholdsvis enkel hobby å komme i gang med. Dagens droner er egentlig bare radiostyrte helikoptre med fire rotorer, noe som gjør at styringen er lettere enn hos vanlige helikoptre. Utviklingen i teknologien har bidratt til at folk flest har råd til en eller annen drone.

Billig eller noe dyrere drone i starten

Det aller første å tenke på før man går til innkjøp er hvor mye penger er det man ønsker å bruke på å anskaffe seg sin første drone. De aller fleste starter nok med de billigste droneleketøyene og de er å finne i prisklassen opp til 1500 kroner. Disse vil du sannsynligvis kunne fly inne på dager med dårlig vær og da vil du få godt med trening. Det første du trenger å lære deg er å kontrollere flygingen og her vil du nok krasje en god del ganger før du får det til og kanskje enten måtte erstatte den fort eller reparere. Med en billig drone vil du fort finne ut om denne hobbyen er noe for deg. Du vil fort innse om du er ute etter bedre flygekontroll, høyere rekkevidde, mer stabilitet, flere funksjoner og lignende.

En noe dyrere drone er nok lurt hvis du stiller høye krav til teknologiske duppeditter og har råd til å “kaste” bort litt penger. Uansett hvor dyr første dronen er vil du nok ende opp med å ødelegge den, da alle trenger tid til å bli gode i å kontrollere disse leketøyene. Samtidig vil nok en dyrere drone tåle mer og vare lenger. Du får også større kontrolldistanse og mer stabilitet til tross for at disse gjerne er større enn de billigere utgavene.

Før du begynner å fly

Når du har bestemt deg og anskaffet deg dronen er det lurt å planlegge første flygning. Hvis dronen har flere moduser, start gjerne med den minst avanserte, for å teste den ut. Finn deg en åpen og litt stor plass, altså hage eller slette, så du slipper å få dronen opp i et tre med en gang. Les instruksen nøye, slik at du er forberedt på ulike situasjoner. Se over og sjekk om alt ser ut til å være på plass på dronen. Sjekk at ikke du er på noens eiendom eller hør om det er greit at du er det før du setter i gang.

Hvorfor er droneflygning en flott hobby?

Hvorfor er droneflygning en flott hobby?

Nå som du har tatt dine forhåndsregler, vil jeg bare nevne noen ting du selv sannsynligvis vil oppdage etter å ha flydd drone en liten stund. Det er utrolig spennende hobby, særlig når du har fått litt styr på det. Hvis ikke du velger en veldig stor modell, er en drone lett å ta med seg. Du glemmer tid, sted og stress du ellers er omgitt av når du flyr en drone. Og sist og ikke minst, de fleste kan bli skikkelig flinke droneflygere.

Top