Mange firmaer

Mange firmaer

Mange firmaer

At det er japanske firmaer som står bak ting som har med elektronikk å gjøre er ingen stor overraskelse. Dette gjelder også i modell verdenen med radiostyrte enheter. Dette er leker som har stor utbredelse på verdensmarkedet og det er mange som vil ha en bit av dette markedet. Jeg har funnet frem til noen av de japanske firmaet og vil gi dere en liten presentasjon av et lite utvalg tilfeldig valgte firmaer.

Verdensledende

Dersom du er kjent i verdenen med modeller så kjenner du garantert igjen noen av disse firma navnene. I forrige artikkel skrev jeg litt om Tamiya Corporation, men det er mange flere som har kastet seg på denne businessen. Men uansett så er det Japan som er det verdensledende landet når det kommer til produksjon av slike modeller. Og det er som nevnt flere firmaer som kjemper om markedsandelene her.

Hansegawa Corp

Et av de eldre firmaene i bransjen er Hansegawa. Også de starte sin virksomhet rundt andre verdenskrig, men opprinnelig i en litt annen bransje. De produserte i trematerialer hjelpemidler til skoleverket. Men dette snudde i starten på seksti tallet fra tre til plastikk. Og dere første modeller i miniatyr var et seilfly og deretter et krigs skip. Seilflyet ble ingen veldig stor suksess, men derimot krigs skipet solgte meget godt. Men allikevel så satset de på videre produksjon av RC fly. Og dette ble godt tatt i mot av forbrukerne og kundene, slik at de etter hvert la vekk all sin produksjon i tre materialer og satset kun på plastikk. De første flyene de produserte og ga ut var en F 104 Starfighter og en P 51 Mustang. Videre fremover så utvidet de stadig sitt utvalg, slik at det etter hvert var både fly og båter, samt biler, roboter og militære modeller i deres utvalg. De startet også med å produsere sine modeller i forskjellige størrelser.

Mange firmaer

Mange firmaer

Kyosho

Dette er et firma som også kastet seg på denne businessen på seksti tallet. Men de gikk direkte på RC modeller og er dermed et av de eldste rene RC modell firmaene i Japan. Og det er Kyosho Corp. og Tamiya Corp som er de største konkurrentene i bransjen. Disse har bygd seg opp og har i dag et av de største vareutvalgene på markedet. De produserer modeller i mange skalaer og har med det et ekstra bredt varespekter.

Det skal etter sigende være dette firmaet og produksjonen dere av RC biler som står bak mye av årsakene til mange konkurransene med RC biler. De har produsert mange modeller av RC biler, og den aller første fikk navnet Dash 1. Den ble produsert med karosserier som var kopier av Porsche 917, Lola T70 og McLaren Elva. Senere har de også levert både Dash 2 og Dash 3 og andre varianter. Dash 1 skal for øvrig være den første radiostyrte bilen som ble produsert.

I dag

Du vil garantert finne produkter fra disse firmaene dersom du i dag går i en butikk som selger RC modeller eller andre modeller. Så har du lyst til å leke med miniatyr modeller et eller annet slag, så ta deg en tur allerede i dag i en slik lekebutikk.

Top