Modelljernbane

Modelljernbane

Modelljernbane

Jeg tror det å ha en hobby blir bare viktigere og viktigere både for barn og unge og ikke minst for de voksne. I dagens samfunn hvor den digitale verden er i ferd med å ta kontroll over veldig mye så er det viktig å opprettholde noe av den verden hvor man må foreta seg noe manuelt. Og hva kan da være bedre enn å foreta seg noe sammen både barn og voksne. En modell jernbane burde da være en perfekt hobby i mange tilfeller. Der er det mulighet for utfordringer både for de voksne og for ban og ungdom.

Modell jernbane

Märklin, Lima, Piko, Tillig, Fleischmann, er alle merker som har alt mulig rart til modell jernbane. Spørsmålet er jo her som i alle andre sammenhenger – hvor langt skal man dra en slik hobby og hvor mye skal man gjøre ut av det? Er det bare meg som er interessert eller får jeg med meg både kone og barn på denne hobbyen? Slike ting bør jo være litt avklart før men går alt for dypt kanskje, men det er jo alltid mulig å gjøre justeringer underveis også.

Starten på hobbyen

Det er kanskje en slik modell jernbane som avbildet på bildet under her de aller fleste har stiftet sitt første kjennskap til hobbyen modell jernbane. Brio leverer slike jernbanemodeller i tre som er ypperlige for barn å leke med. På den måten blir barnet jo kjent med jernbane og tog.

Men denne banen er vel ikke den aller beste dersom man ønsker en hobby når man blir litt eldre og ønsker litt mer utfordring

Starten på hobbyen

Starten på hobbyen

Neste steg

Fra det å ha det som leketøy når man er barn og til å utvikle det til en hobby er et ganske langt skritt, men det kan tas i flere steg. Utstyr kan kjøpes skinne for skinne og tog sett og vogner kan handles inn del for del etter hvert som lommeboken tillater slikt. Er hele familien med på samme hobby er det jo litt enklere å legge mer penger i det, siden det da ikke må prioriteres mellom denne hobbyen og andre hobbyer til andre familiemedlemmer.

Et helt enkelt startsett med et lokomotiv og tre vogner, samt 24 skinner og det man trenger for at toget skall bevege seg på skinnene. Et slikt sett koster litt over 2000 kroner. Og fra dette og opp til det helt store er det mange varianter og muligheter.

Og i dag har man den digitale verden tatt igjen denne hobbyen også. Man får kjøpt deler og utstyr som gjør at man for eksempel kan styre toget sitt fra nettbrettet eller smart telefonen sin. Og får dagens ungdom bare beholde sin telefon eller nettbrett så kanskje det er enklere å få de med på en slik hobby?

Store forhold

Modell jernbane er en hobby som nesten ikke har noen grenser. I den neste artikkelen skal jeg fortelle litt om et par stykker som har tatt steget videre og ikke bare driver hjemme på stuegulvet lenger. Da snakker jeg om modell tog baner i verdens klasse og størrelse.

Top