Ny Hobby

Ny Hobby
Ny Hobby

Jeg har så vidt begynt å få litt interesse for modeller i miniatyr av forskjellige ting. Altså en ny hobby for min del. Jeg har lenge vært på utkikk etter en hobby å holde på med, og nå har jeg altså fattet litt interesse for modeller av lastebiler, modell jernbane og biler. Noe av dette er jo nesten som å gå tilbake til barndommen igjen da man samlet lenge og vel på matchbox biler. Men det er ikke for å leke med de denne gangen – denne gangen er det for å ha de stående på pynt eller skape situasjoner som kan likne på hverdagen rundt omkring.

Jeg ønsker altså å skape en side her hvor jeg skriver litt om alt jeg enten finner selv eller som jeg finner på nettet. En læreprosess altså inn i hobbyen med modeller av mange slag og størrelser. Som i det meste annet finnes det jo store mengder varianter i denne verdenen også.

Modeller i bruk

Allerede som barn har mange av oss hatt modeller av mange forskjellige ting. Tenk bare gjennom hva du selv hadde i lekekassen din når du var barn.

Er du jente eller nå dame kanskje så hadde du kanskje mange forskjellige dukker som var modeller av superstjerner. Du hadde klær til dukkene dine kanskje og dette kan ha vært kopier av fashion klær på den tiden. Sånn kan du selv bare fortsette å tenke gjennom dine gamle leker.

Modeller i bruk

Modeller i bruk

Er en gutt eller da en mann i dag så hadde du sikkert mange forskjellige små personbiler, traktorer, lastebiler, gravemaskiner, tog, trailere og så videre. Alle disse var garantert kopier av hva som fantes i den virkelige verden den gangen. Så vi har alle vært der og hatt forskjellige typer modeller i vårt eget «system». Men forskjellen er kanskje at den gangen var det leker – nå blir det mer en samling av forskjellige pyntegjenstander ut av alle disse modellene.

Hobbyen

Dersom man er så heldig at noen av disse barnelekene fortsatt finnes på loftet eller i kjelleren, så har man jo en god start på sin nye hobby. Det finnes garantert mange perler av modeller av forskjellige saker blant gamle barneleker som er stuet bort slik. Ta du en kikk og se hva du finner.

Jeg tror jeg skal starte med biler. Se litt på nettopp biler i størrelsen med de bilene jeg lekte med som barn. Det er vel biler i størrelsen 1:50 og er ganske små og tar ikke så mye plass hverken som utstilte biler eller som lagret på en eller annen måte. Men det finnes store mengder forskjellige utgaver av disse bilene, så dersom du ønsker å samle på disse må du regne med at antallet kan blit stort etter hvert.

Hobbyen

Hobbyen

Leverandører av småbiler

Det har vært to leverandører på markedet og kjempet om markedsandeler i flere tiår. Matchbox som nesten er et navnet vi her i Norge bruker på denne typen biler. Men også Hot Wheels har vært et stort navn. I dag er det kun Hot Wheels tilbake siden de kjøpte rettighetene til Matchbox for cirka 20 år siden.

Her er det mye å skrive om, så jeg får fortsette i en ny artikkel en av de neste dagen. Håper du henger med!

 

Top