Ubåt og hangarskip modeller

Under vannet

Under vannet

Det har blitt skrevet om modeller både i luften og på land. Så da er det vel på tide og ta en liten kikk på hva som kan være på vannet også. Der er det jo mange muligheter. For å begynne med litt ytterligheter så er det jo mulig at luftens modeller (flyene) også kan lande på vann og bevege seg noe der. Men de hører jo ikke hjemme der da. Det er båter og skip som hører hjemme oppe på vannet. Og ubåter under vannet.

Stor hobby

Uansett om det er slik eller slik du ønsker din hobby, så er de aller fleste hobbyer bare begrenset til dine egne begrensninger. Så er det også i modell bygger hobbyen. Hvor langt vil du med din hobby, hvor mye plass har du, hvor mye penger ønsker du å bruke og hvor mye tid ønsker du å legge ned i dette. Det er store spørsmål alle sammen og ingen andre enn deg selv kan svare på dette.

Under vannet

Begynner man først å bygge seg en ubåt eller flere så følger det gjerne med mer. En enkel ubåt koster ikke rart i innkjøp og er heller ikke all verdens avansert å bygge opp. Men en ensom liten ubåt gir ikke mye glede. Man må jo ha minst et hangarskip å kikke på og krige litt med der ute på vannet. Så spørs det hvor mye penger som skal legges inn her med autostyring og så videre. Priser på en ubåt kan man få i fra kun et par hundrelapper og oppover til flere tusen kroner.

De minste er nesten ferdig bygde når du kjøper de, men du kan jo bestille en mer avansert modell som for eksempel det japanske krigsskipet Yamato fra andre verdenskrig. Denne modellen får du i størrelsen 1/350. Originalt ble skipet bygget i årene 1936 til 1941, Det var så teknologisk langt fremme at det var japanernes flaggskip og stolthet i mange år.

Oppe på vannet

Oppe på vannet

Oppe på vannet

Skal man benytte den til å prøve å seile med den så blir det jo kjedelig alene. Men den kan jo stå som pryd på peishyllen også da. Men skal det seiles bør man jo ha minst en av havets skjønnheter som verdens første atomdrevne hangarskip – CVN-65 U.S Enterprise. Et nydelig byggesett å se å når det er komplett – og noe å gjøre for å få det til.  Skipet er like over 100 cm langt, 26 cm bredt og 20 cm høyt. Bare for å bygge opp broen på skipet må du pusle rundt 10 deler sammen. Også denne modellen i skala 1/350 – det samme som ubåten.

Slik er det bare å fortsette. Lage vann og hav områder for å krige og leke med sin nye og fantastiske hobby. Disse to skipene som er gjengitt over her i denne artikkelen vil koste deg rundt 5000 norske kroner i innkjøp.

Mye artig

Går du først inn for en slik hobby så vil du skaffe deg mange timers glede både sommer og vinter. På vinteren bygges det og på sommeren seiles det om du vil utendørs da. Alt etter dine egne begrensninger!

Top